четвер, 21 лютого 2019 р.

РОЛЬ ГРУПОВОЇ РОБОТИ У НАВЧАННІ АНГЛІЙСЬКОЇ МОВИ!!!


 Одним з головних завдань викладача англійської мови в сучасному навчальному закладі є навчання англомовному професійному спілкуванню, забезпечення максимальної активізації комунікативної діяльності учнів на занятті під керівництвом викладача. 
Найдієвішою для оволодіння іноземною мовою є групова, кооперована організація навчання. Кооперований характер навчальної діяльності групи підвищує її результативність. За такої організації роботи студентам притаманні важливі позитивні особливості: почуття групової приналежності, атмосфера взаємної довіри, співпереживання, розуміння й підтримки; узгодженість дій; упевнене самопочуття та поведінка членів групи, їх об'єднання і співпраця при виконанні завдань. Створюються сприятливі умови для здійснення комунікативної організації оволодіння мовою. Вони дозволяють засвоювати іноземну мову та стратегію, техніку навчальної роботи на основі подолання помилок і невдач. Навчальна робота в групах розвиває у молодих людей упевненість у собі, супроводжується позитивним емоційним настроєм студентів, взаємною підтримкою й довірою, так необхідними для іншомовної комунікації.
Групове навчання базується на 4 основних принципах:

  1. соціальна взаємодія;
  2. позитивна взаємозалежність;
  3. особиста звітність;
  4. рівна доля участі кожного студента.


Говорячи про пріоритети групової взаємодії на занятті англійської мови варто відзначити, що в сучасних технологіях групова робота використовується, як засіб інтенсифікації і оптимізації учбового процесу, при якому яскраво виражені міжособистісні процеси, відсутні при індивідуальній роботі: спілкування, висока довіра, взаємний вплив, підтримка, ефективне використання ресурсів кожного студента, взаємодопомога. Групова робота допомагає викладачу англійської мови створити на занятті «мовне середовище», тобто умови, наближені до тих, в яких люди спілкуються англійською мовою в природньому середовищі. Отже, з вище сказаного можна зробити висновок, що так як учнів готують до ефективної роботи у майбутньому, де в наш час велику роль відіграє вміння співпрацювати і разом вирішувати поставлені задачі, то саме групове навчання, яке базується на принципі співпраці, може допомогти їм розвити уміння і навички для подальшої успішної реалізації себе у професійній сфері.

Немає коментарів:

Дописати коментар